P & O / HRM

27 sep 2024Leidinggeven aan een team voor leidinggevende OOP
8 nov 2024Personeelsmedewerk(st)er in het PO
13 nov 2024Adviesvaardigheden voor staffunctionarissen in het onderwijs
15 nov 2024Personeelsmedewerk(st)er in het VO
15 nov 2024Studiedag CAO VO
29 nov 2024Personeelsbeleid in het VO. Formatie, planning en sturingsinfo
17 jan 2025Arbeidsrecht en sociale zekerheid in het VO
6 jun 2025Leidinggeven en communiceren als leidinggevende OOP
Ga naar alle opleidingen

Cursusaanbod HRM in één pdf brochure

Jaarlijks verspreiden we een brochure met ons cursusaanbod voor het HRM in het onderwijs. Ook dit jaar gaat het weer om een uitgebreid scala aan cursussen: 'Personeelsmedewerker primair / voortgezet onderwijs', 'Personeelsbeleid in het VO', 'Studiedagen CAO en Arbeidsrecht', 'Adviesvaardigheden voor staffunctionarissen', 'Leidinggeven aan een team (voor OOP)' en 'Leidinggeven en Communiceren'. Deze brochure is dit jaar online beschikbaar via de onderstaande link. We hebben het drieluik omgezet in A4 formaat, zodat u het PDF-bestand desgewenst eenvoudig kunt printen.

Naar Brochure

Cursus brengt saaie regels tot leven!

“Je hebt enig historisch inzicht nodig om de rechtpositie van onderwijspersoneel te begrijpen. Er staan veel rare overblijfsels uit het verleden in de regelgeving en de CAO’s. Terwijl over actuele thema’s als het verminderen van de werkdruk juist weer heel weinig geregeld blijkt te zijn. Door je als medewerker personeelszaken meer inzicht te verwerven, kun je dingen beter voor medewerkers regelen en word je tevens een sterkere gesprekspartner van de schoolleiding.” FiAC-docent Wim van der Veer, zelf schoolleider in Leiden, kijkt met plezier uit naar de cursussen 'Praktisch Personeelsbeleid' en 'Personeelsmedewerker in het onderwijs’ die in het najaar van 2019 gepland staan.

naar artikel

Leidinggeven aan ex-collega’s

Goede communicatie haalt je uit mijnenveld!
Leiding geven is een vak, maar leiding geven aan je directe collega’s is een vak apart. Ben je ineens verantwoordelijk voor de motivatie, de samenwerking en de resultaten van je eigen team, dan heb je belang bij de juiste vaardigheden. FiAC-docent Lourens van Herk legt uit dat leren communiceren op de juiste toon kan zorgen dat leidinggeven niet langer aanvoelt als lopen door een mijnenveld.

lees Artikel