Facilitair

27 sep 2024Facilitair (gebouw)beheer voor conciërges
27 sep 2024Onderwijshuisvesting & huisvestingsmanagement
8 nov 2024Facility management in het onderwijs (leergang)
13 nov 2024Schoolveiligheid, beveiliging en toezicht
15 nov 2024Veiligheidscoördinator/ -manager in het onderwijs
4 jun 2025Professioneel werken in de schoolkantine
Ga naar alle opleidingen

Cursusaanbod Facilitair in één PDF brochure

Jaarlijks verspreiden we een brochure met ons aanbod voor facilitaire cursussen in het onderwijs. Ook dit jaar gaat het weer om een uitgebreid scala aan cursussen, waarmee u uw kennis en vaardigheden ontwikkeld in het onderwijs. Deze brochure is dit jaar online beschikbaar via de onderstaande link. We hebben het drieluik omgezet in A4 formaat, zodat u het PDF-bestand desgewenst eenvoudig kunt printen.

Naar Brochure

Schoolgebouwen in 2030 energieneutraal!

Veel gemeenten wachten niet op nieuwe wetgeving van OCW en werken nu al met schoolbesturen aan een Integraal Huisvestingplan (IHP). Naast de eigen bijdrage  bij nieuwbouw en renovatie, zal vooral het klimaatakkoord scholen bezig gaan houden. Volgens Jan Schraven, docent van de jaarlijks Studiedag Onderwijshuisvesting is 2030 een 'hard' jaartal dat ver weg lijkt, maar gezien de doorlooptijd van bouwprojecten al erg dichtbij komt. 'Meer dan ooit komt het voor schoolbesturen erop aan het spel goed te spelen', zegt hij als voorproefje op de studiedag.

Lees artikel

Schoolgebouw keuren is een zorgplicht

Onderhoud aan schoolgebouwen is noodzakelijk. Hoe je praktisch zorgt dat een pand degelijk en veilig blijft, daar legt de bouwkundig adviseur Rinus van Nieuwkasteele als docent bij FiAC steeds meer het accent op. ‘Scholen beseffen onvoldoende welke risico’s verbonden zijn aan nalatigheden. Goed weten waarop je bij het onderhoud te letten hebt, daarmee haal je momenteel de grootste winst.’

lees Artikel

Veiligheid is een collectieve verantwoordelijkheid bij Zadkine

Veiligheidscoördinator Arjen Janssens zorgt er bij ROC Zadkine voor dat de veiligheid goed geborgd is. Hij schrijft beleidsvoorstellen en stuurt collega's aan, want veiligheid is vooral mensenwerk. “Met camera's, toegangscontrole en beveiligers creëer je een schijnveiligheid. Echte veiligheid komt neer op hoe mensen met elkaar omgaan. Daar moet je constant met elkaar over in gesprek zijn.” 

Lees Artikel