Facilitair

13 mrt 2020Facilitair beheer & coördinatie voor (hoofd)conciërgesNog enkele plaatsen
13 mrt 2020Onderwijshuisvesting & huisvestingsmanagement
27 mei 2020Leergang ICT-beheer in het onderwijs
10 jun 2020Professioneel werken in de schoolkantine
6 nov 2020Veiligheidscoördinator/ -manager in het onderwijs
13 nov 2020Facility management in het onderwijs (leergang)
Ga naar alle opleidingen

Aan de slag met huisvestingsakkoord!

Eerder dit jaar sloten PO- en VO-Raad een akkoord met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Docent mr. Jan Schraven denkt dat de kaders van het huisvestingsbeleid voor de komende jaren duidelijk zijn. “Er wordt door het ministerie van OCW aan een wet gewerkt, maar die dient vooral om gemeenten te dwingen die niet uit zichzelf in beweging komen. Zit je als school in een welwillende gemeente, dan kun je nu al de gesprekken over renovatie en eventueel vervangende nieuwbouw van je school beginnen."

Lees artikel

Schoolgebouw keuren is een zorgplicht

Onderhoud aan schoolgebouwen is noodzakelijk. Hoe je praktisch zorgt dat een pand degelijk en veilig blijft, daar legt de bouwkundig adviseur Rinus van Nieuwkasteele als docent bij FiAC steeds meer het accent op. ‘Scholen beseffen onvoldoende welke risico’s verbonden zijn aan nalatigheden. Goed weten waarop je bij het onderhoud te letten hebt, daarmee haal je momenteel de grootste winst.’

lees Artikel

Veiligheid is een collectieve verantwoordelijkheid bij Zadkine

Veiligheidscoördinator Arjen Janssens zorgt er bij ROC Zadkine voor dat de veiligheid goed geborgd is. Hij schrijft beleidsvoorstellen en stuurt collega's aan, want veiligheid is vooral mensenwerk. “Met camera's, toegangscontrole en beveiligers creëer je een schijnveiligheid. Echte veiligheid komt neer op hoe mensen met elkaar omgaan. Daar moet je constant met elkaar over in gesprek zijn.” 

Lees Artikel