Conciërge

18 jan 2019Pedagogisch conciërge 1Vol
15 mrt 2019Conciërge in het onderwijs
15 mrt 2019Facilitair beheer & coördinatie voor (hoofd)conciërges
22 mrt 2019Pedagogisch conciërge 2 (Verbredingstraining)
7 jun 2019Leidinggeven en communiceren als hoofdconciërge
7 jun 2019Pedagogisch conciërge 1
7 jun 2019Pedagogisch conciërge 3 (Verdiepingstraining)
7 jun 2019Veiligheid, beveiliging en toezicht
8 nov 2019Leidinggeven aan een team (voor hoofdconciërges)
Ga naar alle opleidingen

Aan doorleren valt niet te ontkomen!

Wat voor werk je ook doet, aan doorleren valt niet te ontkomen. Wie stopt met het volgen van cursussen, raakt achterop en uiteindelijk misschien wel zijn baan kwijt. Die waarschuwing staat in een pas verschenen boek, geschreven na wetenschappelijk onderzoek in allerlei beroepen. Ook het ondersteunend personeel in het onderwijs moet blijven bijleren, vindt FiAC-directeur Henk Visschedijk.

lees Artikel

Leidinggeven aan ex-collega’s

Goede communicatie haalt je uit mijnenveld!
Leiding geven is een vak, maar leiding geven aan je directe collega’s is een vak apart. Ben je ineens verantwoordelijk voor de motivatie, de samenwerking en de resultaten van je eigen team, dan heb je belang bij de juiste vaardigheden. FiAC-docent Lourens van Herk legt uit dat leren communiceren op de juiste toon kan zorgen dat leidinggeven niet langer aanvoel als lopen door een mijnenveld.

lees Artikel

Conciërge met eelt op zijn ziel is goud waard

Scholen zijn de afgelopen jaren ware smeltkroezen van culturen geworden. Voor conciërges is het soms een uitdaging om daarmee om te gaan. Conciërges willen een omgeving creëren waar de kinderen zich veilig voelen. Dat doen ze op basis van het schoolbeleid, de werkafspraken en de steun van de organisatie. Maar de echte meerwaarde van een conciërge zit in zijn inborst en levenservaring.

Lees Artikel