HACCP Voedselveiligheid/ Assortimentsamenstelling

Studiedag over voedselveiligheid en verantwoord assortiment

Tijdens de studiedag komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Warenwet en hygiëne van levensmiddelen
  • Werken volgens HACCP-procedures
  • Invoering eigen HACCP-systeem
  • Assortimentsamenstelling

Algemeen

Van aula’s of overblijfruimten met alleen een warme drankenautomaat en de verkoop van koeken zijn kantines de laatste jaren uitgegroeid tot moderne counters met een uitgebreid assortiment en een klantgerichte service. Als gevolg hiervan worden er ook hogere eisen gesteld aan de kennis en vaardigheden van de medewerk(st)ers werkzaam binnen de kantine. Zeker op het terrein van assortiment en veilig - en hygiënisch werken.

FIAC heeft voor kantinemedewerk(st)ers en -beheerders een studiedag ontwikkeld met als doelstelling het vergroten van de beroepskennis over het veilig en verantwoord werken in de schoolkantine. Veel aandacht is er daarbij voor het leren werken volgens de hygiënecode (HACCP) en het aanbieden van een gezond en verantwoord assortiment.

Na afloop ontvangen deelnemers het handboek HACCP voor onderwijsinstellingen en een officieel certificaat waarmee kan worden aangetoond dat ze HACCP getraind zijn.
De studiedag werd door eerdere deelnemers goed to zeer goed gewaardeerd.
 

Inhoud

Inleiding
•    Veilig en verantwoord werken binnen de schoolkantine

HACCP
•    De interpretatie en principes van HACCP: inschatten van risico’s en het bepalen van kritische punten;
•    Analyse en inzicht in de eigen "schoolsituatie"m.b.t. voedselveiligheid;
•    De eerste aanzet tot het invoeren van de hygiënecode;
•    Gebruik handboek HACCP en implementatie in praktijk.

Verantwoord  assortiment (middagprogramma)
•    Gezond of verantwoord assortiment;
•    Assortiment- en klanttevredenheidsonderzoek;
•    Assortiment samenstelling a.d.h.v. de richtlijnen van het Voedingscentrum;
•    Analyse eigen assortiment;
•    Toepassing en gebruik assortimentsmeter.

Productenpresentatie

Afsluiting Studiedag
 

Reacties

Eerdere deelnemers over deze studiedag:
'Fijne cursusdag in een ontspannen sfeer'
'De cursusdag heeft mij heel veel tips/ informatie opgeleverd om in de praktijk te brengen'
'De cursusdag heeft mij handvaten opgeleverd voor het verder ontwikkelen van onze Gezonde Schoolkantine.'

Bijzonderheden

Actiekorting 2e deelnemer:
Bij aanmelding van 2 deelnemers tegelijkertijd voor deze cursus ontvangt 
de school voor elke 2de deelnemer een korting van 40% op de volledige cursusprijs.

Daarbij gelden de volgende voorwaarden:
1.    Het dient om 2 aanmeldingen voor deze cursus met dezelfde startdatum te gaan, de vroegboekkorting geldt alleen voor de eerste deelnemer.
2.    De actie geldt niet in combinatie met andere kortingsacties.

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit facility managers, kantinebeheerders, kantinemedewerkers en een ieder die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de restauratieve dienstverlening en die aantoonbaar volgens de Warenwet getraind moeten zijn op het terrein van HACCP.

Specifieke informatie
Niveau-indicatie: VMBO/ MBO (afgestemd op beroepspraktijk)
Vóóropleiding: niet vereist
Studiebelasting: 7 uur (1 cursusdag)

Waar & wanneer

De cursus vindt plaats op 12 oktober 2018.

De locatie is:
NDC Den Hommel
Kennedylaan 9
3533 KH Utrecht

De kosten per persoon bedragen € 575,-, vrijgesteld van BTW.

Aanmelden

Aanmelden