• Pedagogisch ConciërgeSta sterker in de omgang met leerlingen !Lees verder

  • 40% korting op de volledige cursusprijs!Geldig bij elke 2de deelnemer van dezelfde school.Lees verder

  • In-company: trainingen op maatEmpowerment van een team, workshops voor een studiedag, voorbereiding op vernieuwingen? FiAC verzorgt training op maat.Lees verder

  • Welkom bij FiAC Opleidingen & TrainingenHet meest complete cursusaanbod voor ondersteunend personeel in het onderwijs.Lees verder

  • NIEUW: Adviesvaardigheden, Financiën voor onderwijsmanagers en Agile voor teamsEffectiever met uw expertise als manager of stafmedewerker ! Succesvol teamwork.Lees verder

Leren van ervaringen

Docent Arjen Janssens vertelt over het continuïteitsplan van ROC Zadkine en over de zeer uiteenlopende kwesties die een veiligheidscoördinator dezer dagen zoal tegenkomt,

Naar artikel

Social distancing

De overheid heeft besloten de Covid-19 maatregelen te verlengen tot en met 28 april 2020. Duidelijk is dat ook daarna door ons allemaal nog diverse voorzorgen genomen moeten worden, dat er een noodzaak blijft voor ‘social distancing’.
FiAC, NISHV en Schoolzakelijk hopen in juni de cursussen met inachtneming van een veilige onderlinge afstand kunnen hervatten. We bereiden ons hierop voor met alle noodzakelijke zorg voor onze deelnemers en medewerkers. In ons cursuscentrum te Utrecht komen groepsopstellingen met voldoende onderlinge afstand, ook voor de lunch. Bij de voorbereiding van in-company trainingen overleggen we over het samen nemen van noodzakelijke maatregelen. Lees de volledig update via onderstaande button.

Corona updates

Krijg als onderwijsmanager meer grip op geld!

Iedere managementfunctie in het onderwijs heeft te maken met geld. Begroten, budgetteren en verantwoorden zijn dingen die je ook als 'non-financial' geacht wordt te kunnen. De nieuwe cursus 'Financiën voor onderwijsmanagers" heeft de volgende doelen:

  • Geef een betere financiële onderbouwing aan je beleidsvoorstellen.
  • Weet in welk 'potje' op school geld te vinden is.
  • Leer als onderwijsmanager het financiële spel beter spelen.
naar cursusinformatie

NIEUW: Agile, Scrum en LEAN voor OP- en OOP-teams

Niet langer vanuit een blauwdruk werken, maar dynamisch inspelen op wat men van jouw team verwacht. Meevallers en tegenvallers samen verwerken in een concrete werkverdeling voor de volgende periode. Dat zijn kenmerken van Agile werkvormen, afkomstig uit de ICT-wereld en ook goed passend binnen het onderwijs. Maak kennis met Scrum en LEAN, de twee bekendste Agile varianten en toets wat zij kunnen betekenen voor OOP- en OP-teams in uw school. Bekijk onze nieuwe training over resultaatgericht, zelfsturend en flexibel teamwork in het onderwijs!

naar cursusinformatie
Ik kan geleerde technieken goed toepassen op gebeurtenissen op school.Over cursus 'Veiligheid. beveiliging en toezicht'

Pas begonnen als conciërge?

FiAC is dè opleider voor je nieuwe beroep. Beheers z.s.m. je nieuwe vak en via de cursus Conciërge in het Onderwijs. Heb je behoefte sterker te staan tussen leerlingen? Kies dan voor Pedagogisch Conciërge 1.

naar cursusoverzicht

Jouw advies en jezelf presenteren

Bernadette de Munk oefent met staffunctionarissen in het onderwijs in argumenteren, onderbouwen en presenteren om effectiever te adviseren op het eigen deskundigheidsterrein.  

naar online artikel

2030: Energieneutrale scholen

Op 13 maart is de studiedag Onderwijshuisvesting voor wie up-to-date wil zijn met het integraal huisvestingsplan (nieuwbouw, renovatie) en energieneutrale scholen vanwege het Klimaatakoord.

Naar studiedag

Heeft u een vraag?

Nieuwsbrief

Geïnteresseerd in ons aanbod? Schrijf u in en blijf op de hoogte!