“We hebben een antwoord op zeer uiteenlopende vragen”

In gesprek met accountmanager Esther Elfers

Sinds anderhalf jaar werkt Esther Elfers bij FiAC als accountmanager In-company trainingen. In die hoedanigheid is zij het aanspreekpunt voor scholen die de vaardigheden of werkhouding van hun ondersteunend personeel willen aanscherpen. “Leuk is dat ik heel uiteenlopende vragen krijg en dat ik die vrijwel steeds positief kan beantwoorden. Scholen hebben via onze website wel een idee wat we qua scholing aanbieden, maar bij het leveren van maatwerk kunnen we nog veel meer. Zowel qua onderwerpen als qua diepgang: ik maak offertes voor korte workshops tijdens studiedagen tot en met complete verandertrajecten voor teams.”

Meedenken en afstemmen zijn de kern-werkwoorden bij de In-company trainingen. Waar bij de FiAC-cursussen op open inschrijving al geprobeerd wordt de persoonlijke leerdoelen van de deelnemers aan bod te laten komen, kan bij maatwerk in opdracht van een school nog specifieker worden afgestemd. “Je zoekt samen met de klant en onze trainers een concreet antwoord op de vraag die binnenkomt, rekening houdend met de beschikbare tijd en het budget. Leuk is dat we op heel veel onderwerpen een deskundige inbreng kunnen leveren, waarbij je dan een verbinding legt met het beleid van de school, de soort medewerkers die het betreft en wat er concreet moet worden geleerd of geoefenend. Afhankelijk van het onderwerp selecteren we een docent of trainer, maar prettig is ook te horen dat scholen vanwege goede ervaringen een bepaalde trainer graag willen terugzien.”
Liefst werkt Esther Elfers direct richting een voorstel waarin het scholingsplan en de prijs worden uitgewerkt. “Met een offerte praat je concreter over wat er mogelijk is. Dat is wat minder aan de orde als we een of twee workshops verzorgen tijdens de studiedag van een school. Maar bij het scholen van een groep of bij meerdaagse trajecten, neem ik in de offerte vaak extra opties op. Zo kun je met een terugkomdag borging geven aan een leerresultaat. Of met een extra intakegesprek de inhoud van een training net iets scherper voorbereiden. Dat soort extra’s moet dan wel in het budget passen. Ook dat hoort bij maatwerk.”

Van huis uit is Esther jurist. “Ik heb in die hoedanigheid bij een Arbodienst gewerkt. Maar ik heb ook ervaring bij een uitzendbureau, dus ben gewend vraag en aanbod te koppelen. Luisteren wat de school wil, is in mijn huidige baan het beginpunt. Samen met collega’s probeer ik de vraag te vertalen in een offerte en na acceptatie regel ik de complete scholing. Dat gaat dan om datum, tijd en locatie, materiaal en certificaten. En natuurijk zorg ik ervoor zorg dat de trainer de juiste briefing meekrijgt.” Dat ‘haar’ In-company trainingen in deze nieuwsbrief extra aandacht krijgen, weet Esther te waarderen. Ze beseft dat een lijstje met mogelijke onderwerpen er ook bij hoort. “Natuurlijk moet je concreet aangeven op welke terreinen FiAC deskundig is. Maar het mooiste dat ik de afgelopen anderhalf jaar heb ervaren, is dat we met vrijwel alle vragen van scholen iets kunnen. Dus wat mij betreft stoppen de mensen nu met lezen en pakken ze de telefoon.”

Esther Elfers is bereikbaar van maandag tot en met donderdag via 0252-340413 of e.elfers@fiac.nl