Vaardigheden OOP

19 jun 2024Omgaan met asociaal gedrag en agressie in de school
13 sep 2024Pedagogisch handelen voor het OOPVol
13 sep 2024Pedagogisch handelen voor het OOP (vrijdaggroep)
25 sep 2024Succesvol werken en effectief communiceren (speciaal voor OOP)
27 sep 2024Leidinggeven aan een team voor leidinggevende OOP
27 sep 2024Pedagogisch handelen voor het OOP 2 (Verbreding)
2 okt 2024Pedagogisch handelen voor het OOPVol
4 okt 2024Professioneel aan de telefoon en balie
8 nov 2024Pedagogisch handelen voor het OOP 3 (Verdieping)
13 nov 2024Adviesvaardigheden voor staffunctionarissen in het onderwijs
13 nov 2024Pedagogisch handelen voor het OOP
6 jun 2025Leidinggeven en communiceren als leidinggevende OOP
Ga naar alle opleidingen

Vaardigheidstrainingen voor het OOP in één PDF brochure

Jaarlijks verspreiden we een brochure met onze vaardigheidstrainingen voor Onderwijs Ondersteunend Personeel. Ook dit jaar gaat het weer om een uitgebreid scala aan trainingen, waarmee u uw kennis en vaardigheden ontwikkeld in het onderwijs. Deze brochure is dit jaar online beschikbaar via de onderstaande link. We hebben het drieluik omgezet in A4 formaat, zodat u het PDF-bestand desgewenst eenvoudig kunt printen.

Naar Brochure

Adviesvaardigheden: jezelf presenteren en argumenteren

Een intern advies kan erg sterk zijn door de combinatie van vakkennis en kennis over de instelling zelf. Toch ervaren stafmedewerkers in het onderwijs vaak dat er (te) weinig draagvlak of gehoor is voor wat zij aanbevelen. 'De manier waarop je jezelf en je advies presenteert, dat maakt het verschil in de kracht van je advies,' stelt FiAC-docent Bernadette de Munk. In een tweedaagse training oefent ze zaken als argumenteren, onderbouwen en presenteren. 

naar artikel

Leidinggeven aan ex-collega’s

Goede communicatie haalt je uit mijnenveld!
Leiding geven is een vak, maar leiding geven aan je directe collega’s is een vak apart. Ben je ineens verantwoordelijk voor de motivatie, de samenwerking en de resultaten van je eigen team, dan heb je belang bij de juiste vaardigheden. FiAC-docent Lourens van Herk legt uit dat leren communiceren op de juiste toon kan zorgen dat leidinggeven niet langer aanvoelt als lopen door een mijnenveld.

lees Artikel

“Ik kan nu beter omgaan met lastige gesprekken”

Baliemedewerkers zijn het visitekaartje van de school. Vanuit een klantgerichte houding moeten zij leerlingen en bezoekers van de school verder helpen. Dat is niet altijd gemakkelijk, zegt FiAC-trainer Joke van Diest. “Baliemedewerkers krijgen te maken met boze ouders, leerlingen en collega’s. Wij leren hen om dergelijke situaties te sussen en in goede banen te leiden.” 

Lees Artikel

“Ik heb voor het eerst 'nee' gezegd”

De driedaagse training 'Succesvol werken en communiceren in het onderwijs' voor OOP’ers gaat vooral over efficiënt en prettig samenwerken. De training is maatwerk, zeggen de deelnemers. “Het is een leuke groep en er is een goede wisselwerking. Diverse onderwerpen dragen we zelf aan en daar gaan we best diep op in.” 

Lees Artikel