Schoolveiligheid

10 feb 2023Omgaan met asociaal gedrag en agressie op school
17 mrt 2023Operationele crisisbeheersing bij calamiteiten
24 mrt 2023EHBO voor gymnastiekdocenten
24 mrt 2023EHBO voor onderwijspersoneel
24 mrt 2023Schoolhulpverlener (SHV)
24 mrt 2023Veiligheidscoördinator/ -manager in het onderwijs
26 mei 2023Keurmeester (Elektrische) Arbeidsmiddelen Onderwijs
2 jun 2023Schoolveiligheidsmedewerker
In CompanyEHBO in het praktijklokaal
In CompanyVeiligheid in het praktijklokaal
Ga naar alle opleidingen

Cursusaanbod Schoolveiligheid in één PDF-brochure

Jaarlijks verspreiden we een brochure met ons cursusaanbod voor OOP (conciërges, staf, management) ten behoeve van de schoolveiligheid. Ook dit jaar gaat het weer om een uitgebreid scala aan cursussen en trainingen, waarmee u de veiligheid & gezondheid van leerlingen en medewerkers in uw school borgt. Deze brochure is dit jaar online beschikbaar via de onderstaande link. We hebben het drieluik omgezet in A4 formaat, zodat u het PDF-bestand desgewenst eenvoudig kunt printen.

Naar Brochure

Veiligheid is een collectieve verantwoordelijkheid bij Zadkine

Veiligheidscoördinator Arjen Janssens zorgt er bij ROC Zadkine voor dat de veiligheid goed geborgd is. Hij schrijft beleidsvoorstellen en stuurt collega's aan, want veiligheid is vooral mensenwerk. “Met camera's, toegangscontrole en beveiligers creëer je een schijnveiligheid. Echte veiligheid komt neer op hoe mensen met elkaar omgaan. Daar moet je constant met elkaar over in gesprek zijn.” 

Lees Artikel

Samenwerking FiAC - Prevarbo

Per 1 januari 2022 wordt de Arbo-dienstverlening van NISHV verzorgd door onze samenwerkingspartner Prevarbo, recent opgezet door onze collega Mark den Elzen. De Arbo-dienstverlening die FiAC/ NISHV verzorgde, waaronder:

  • het opstellen en toetsen van de RI&E,
  • het opstellen Arbobeleidsplan en schoolnoodplan, alsmede
  • coaching van uw preventiemedewerkers

wordt voortaan aangeboden en uitgevoerd door Prevarbo. Natuurlijk kunt u voor aanvragen hiervoor gewoon nog terecht bij FiAC/ NISHV. Kijk voor meer informatie over prevarbo op www.prevarbo.nl

Naar prevarbo

Voorkom een ‘nekvelincident’!

Het is ‘het nekvelincident’ gaan heten: het filmpje uit januari 2019 waarop te zien is dat een onderwijsassistent een leerling verwijdert (die een kruk tegen hem aan had gegooid). Zijn ferme aanpak leidde tot een klacht van de ouders en een mediahype over zijn al dan niet terechte schorsing. Voor de medewerker en de school werd het een nare kwestie, die volgens FiAC-docenten aantoont dat voorkomen beter is dan genezen.

Lees artikel

“Criminaliteitspreventie doe je met elkaar!''

Veiligheid is op scholen een belangrijk onderwerp. De conciërge speelt daarbij een cruciale rol, want hij is vaak de eerste die met problemen wordt geconfronteerd. Maar hij moet wel gesteund worden door de directie en het OP, zegt Gerard Donders, docent bij FiAC. “Een conciërge kan niet in zijn eentje garant staan voor de veiligheid op school.”

Lees Artikel