Professioneel werken in de schoolkantine
Studiedag voedselveiligheid (HACCP) en verantwoord assortiment
Tijdens de studiedag komen de volgende onderwerpen aan de orde:
- Warenwet en hygiëne van levensmiddelen
- Werken volgens HACCP-procedures
- Invoering eigen HACCP-systeem
- Assortimentsamenstelling
Algemeen
Van aula’s of overblijfruimten met alleen een warme drankenautomaat en de verkoop van koeken zijn kantines de laatste jaren uitgegroeid tot moderne counters met een uitgebreid assortiment en een klantgerichte service. Als gevolg hiervan worden er ook hogere eisen gesteld aan de kennis en vaardigheden van de medewerk(st)ers werkzaam binnen de kantine. Zeker op het terrein van assortiment en veilig - en hygiënisch werken.
FIAC heeft voor kantinemedewerk(st)ers en -beheerders een studiedag ontwikkeld met als doelstelling het vergroten van de beroepskennis over het veilig en verantwoord werken in de schoolkantine. Veel aandacht is er daarbij voor het leren werken volgens de hygiënecode (HACCP) en het aanbieden van een gezond en verantwoord assortiment.
Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat waarmee kan worden aangetoond dat ze HACCP getraind zijn.
De studiedag werd door eerdere deelnemers goed to zeer goed gewaardeerd.
Inhoud
Inleiding
• Veilig en verantwoord werken binnen de schoolkantine
HACCP
• De interpretatie en principes van HACCP: inschatten van risico’s en het bepalen van kritische punten;
• Analyse en inzicht in de eigen "schoolsituatie"m.b.t. voedselveiligheid;
• De eerste aanzet tot het invoeren van de hygiënecode;
• Gebruik handboek HACCP en implementatie in praktijk.
Verantwoord assortiment (middagprogramma)
• Gezond of verantwoord assortiment;
• Assortiment- en klanttevredenheidsonderzoek;
• Assortiment samenstelling a.d.h.v. de richtlijnen van het Voedingscentrum;
• Analyse eigen assortiment;
• Toepassing en gebruik assortimentsmeter.
Productenpresentatie
Afsluiting Studiedag
Bijzonderheden
Actiekorting 2e deelnemer:
Bij aanmelding van 2 deelnemers tegelijkertijd voor dezelfde cursus voor dezelfde datums ontvangt
de school voor elke 2de deelnemer een korting van 25% op de volledige cursusprijs.
De actie geldt niet in combinatie met andere kortingsacties.
Doelgroep
De doelgroep bestaat uit facility managers, kantinebeheerders, kantinemedewerkers en een ieder die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de restauratieve dienstverlening en die aantoonbaar volgens de Warenwet getraind moeten zijn op het terrein van HACCP.
Specifieke informatie
Niveau-indicatie: VMBO/ MBO (afgestemd op beroepspraktijk)
Vóóropleiding: niet vereist
Studiebelasting: 7 uur (1 cursusdag)
Reacties
Eerdere deelnemers over deze studiedag:
'Fijne cursusdag in een ontspannen sfeer'
'De cursusdag heeft mij heel veel tips/ informatie opgeleverd om in de praktijk te brengen'
'De cursusdag heeft mij handvaten opgeleverd voor het verder ontwikkelen van onze Gezonde Schoolkantine.'
Wanneer
De cursus vindt plaats op 4 juni 2025.
De locatie is:
NDC Den Hommel
Kennedylaan 9
3533 KH Utrecht
De kosten per persoon bedragen € 545,-, vrijgesteld van BTW.
In-company
Deze cursus is -geheel of gedeeltelijk- ook beschikbaar als maatwerktraject op locatie voor een groep medewerkers/collega’s. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en de kosten. Vraag een offerte aan via info@fiac.nl of 0252-340413.