Conciërge

13 sep 2024Pedagogisch Conciërge 1Vol
13 sep 2024Pedagogisch Conciërge 1 (vrijdaggroep)
18 sep 2024Pedagogisch Conciërge in het Primair Onderwijs
25 sep 2024Keurmeester (Elektrische) Arbeidsmiddelen Onderwijs
27 sep 2024Conciërge in het onderwijs
27 sep 2024Facilitair (gebouw)beheer voor conciërges
27 sep 2024Leidinggeven aan een team (voor hoofdconciërges)
27 sep 2024Pedagogisch Conciërge 2 (Verbredingstraining)
2 okt 2024Pedagogisch Conciërge 1Vol
8 nov 2024Pedagogisch Conciërge 3 (Verdiepingstraining)
13 nov 2024Pedagogisch Conciërge 1
13 nov 2024Schoolveiligheid, beveiliging en toezicht
4 jun 2025Professioneel werken in de schoolkantine
6 jun 2025Leidinggeven en communiceren als hoofdconciërge
Ga naar alle opleidingen

Traject 'Pedagogisch conciërge' toegelicht

Het opleidingstraject Pedagogisch Conciërge is bedoeld voor conciërges, huismeesters en facilitair medewerkers in het onderwijs die beter willen leren omgaan met leerlingen. In drie driedaagse trainingen komen veel aspecten van het werken als conciërge in het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs aan bod. Het pedagogisch handelen wordt in de praktijk geoefend met trainingsacteurs. Aan de orde komen onder meer omgaan met asociaal gedrag en agressie, het herkennen van stoornissen en andere oorzaken van afwijkend gedrag en omgaan met groepsgedrag en groepsprocessen. 
Het traject bestaat uit drie opeenvolgende trainingen. Klik op de button hiernaast voor het overzicht.

Naar overzicht

Aanbod conciërge trainingen in één PDF-brochure

Jaarlijks verspreiden we een brochure met ons cursusaanbod voor conciërges in het onderwijs. Ook dit jaar gaat het weer om een uitgebreid scala aan cursussen: 'Conciërge in het onderwijs',  'Pedagogisch conciërge 1, 2 en 3', 'Facilitair beheer voor (hoofd)conciërges' en 'Leidinggeven aan een team als hoofdconciërge'. Deze brochure is dit jaar online beschikbaar via de onderstaande link. We hebben het drieluik omgezet in A4 formaat, zodat u het PDF-bestand desgewenst eenvoudig kunt printen.

Naar Brochure

Leidinggeven aan ex-collega’s

Goede communicatie haalt je uit mijnenveld!
Leiding geven is een vak, maar leiding geven aan je directe collega’s is een vak apart. Ben je ineens verantwoordelijk voor de motivatie, de samenwerking en de resultaten van je eigen team, dan heb je belang bij de juiste vaardigheden. FiAC-docent Lourens van Herk legt uit dat leren communiceren op de juiste toon kan zorgen dat leidinggeven niet langer aanvoelt als lopen door een mijnenveld.

lees Artikel

Interculturele communicatie

Scholen zijn in de afgelopen jaren multiculturele centra geworden. Voor de conciërges in het voortgezet onderwijs is het een uitdaging om leerlingen met verschillende achtergronden in het gareel te houden. Het gaat best goed, maar het kan beter, zegt FiAC-trainster Meghna Kumar. “We moeten beter nadenken over hóe we dingen tegen elkaar zeggen.”

Lees artikel

Aan doorleren valt niet te ontkomen!

Wat voor werk je ook doet, aan doorleren valt niet te ontkomen. Wie stopt met het volgen van cursussen, raakt achterop en uiteindelijk misschien wel zijn baan kwijt. Die waarschuwing staat in een pas verschenen boek, geschreven na wetenschappelijk onderzoek in allerlei beroepen. Ook het ondersteunend personeel in het onderwijs moet blijven bijleren, vindt FiAC-directeur Henk Visschedijk.

lees Artikel