Conciërge

12 mrt 2021Facilitair beheer & coördinatie voor (hoofd)conciërges
24 mrt 2021Pedagogisch Conciërge 1
26 mrt 2021Conciërge in het onderwijs
9 apr 2021Pedagogisch Conciërge 2 (Verbredingstraining)
4 jun 2021Leidinggeven en communiceren als hoofdconciërge
4 jun 2021Pedagogisch Conciërge 1
4 jun 2021Pedagogisch Conciërge 3 (Verdiepingstraining)
4 jun 2021Veiligheid, beveiliging en toezicht
5 nov 2021Leidinggeven aan een team (voor hoofdconciërges)
Ga naar alle opleidingen

Leidinggeven aan ex-collega’s

Goede communicatie haalt je uit mijnenveld!
Leiding geven is een vak, maar leiding geven aan je directe collega’s is een vak apart. Ben je ineens verantwoordelijk voor de motivatie, de samenwerking en de resultaten van je eigen team, dan heb je belang bij de juiste vaardigheden. FiAC-docent Lourens van Herk legt uit dat leren communiceren op de juiste toon kan zorgen dat leidinggeven niet langer aanvoelt als lopen door een mijnenveld.

lees Artikel

Interculturele communicatie

Scholen zijn in de afgelopen jaren multiculturele centra geworden. Voor de conciërges in het voortgezet onderwijs is het een uitdaging om leerlingen met verschillende achtergronden in het gareel te houden. Het gaat best goed, maar het kan beter, zegt FiAC-trainster Meghna Kumar. “We moeten beter nadenken over hóe we dingen tegen elkaar zeggen.”

Lees artikel

Aan doorleren valt niet te ontkomen!

Wat voor werk je ook doet, aan doorleren valt niet te ontkomen. Wie stopt met het volgen van cursussen, raakt achterop en uiteindelijk misschien wel zijn baan kwijt. Die waarschuwing staat in een pas verschenen boek, geschreven na wetenschappelijk onderzoek in allerlei beroepen. Ook het ondersteunend personeel in het onderwijs moet blijven bijleren, vindt FiAC-directeur Henk Visschedijk.

lees Artikel