BHV & Preventie

7 okt 2022Introductiecursus Preventiemedewerker in het onderwijs
7 okt 2022Preventiemedewerker in het onderwijs - 3-daagse opleidingNog enkele plaatsen
18 nov 2022Keurmeester (Elektrische) Arbeidsmiddelen Onderwijs
23 nov 2022EHBO voor gymnastiekdocenten
23 nov 2022EHBO voor onderwijspersoneel
23 nov 2022Schoolhulpverlener (SHV)
17 mrt 2023Ploegleider Schoolhulpverlener (SHV)
24 mrt 2023Introductiecursus Preventiemedewerker in het onderwijs
24 mrt 2023Preventiemedewerker in het onderwijs - 3-daagse opleiding
In CompanyOntruimingsoefening
Ga naar alle opleidingen

Cursusaanbod schoolveiligheid in één PDF-brochure

Jaarlijks verspreiden we een brochure met ons cursusaanbod voor OOP (conciërges, staf, management) ten behoeve van de schoolveiligheid. Ook dit jaar gaat het weer om een uitgebreid scala aan cursussen en trainingen, waarmee u de veiligheid & gezondheid van leerlingen en medewerkers in uw school borgt. Deze brochure is dit jaar online beschikbaar via de onderstaande link. We hebben het drieluik omgezet in A4 formaat, zodat u het PDF-bestand desgewenst eenvoudig kunt printen.

Naar Brochure

Ontruimingsoefening al ingepland?

Ontruimen is een veiligheidsmaatregel die een school jaarlijks oefent om in noodsituaties alle aanwezigen maximaal te beschermen. Scholen doen er goed aan de oefening vroeg in het schooljaar te laten plaatsvinden. Neem geen risico met uw nieuwe leerlingen en medewerkers door te wachten. FiAC kan scholen ondersteunen bij het voorbereiden, begeleiden en evalueren van hun ontruimingsoefeningen. 

Naar ontruimingsoefeningen

Samenwerking FiAC - Prevarbo

Per 1 januari 2022 wordt de Arbo-dienstverlening van NISHV verzorgd door onze samenwerkingspartner Prevarbo, recent opgezet door onze collega Mark den Elzen. De Arbo-dienstverlening die FiAC/ NISHV verzorgde, waaronder:

  • het opstellen en toetsen van de RI&E,
  • het opstellen Arbobeleidsplan en schoolnoodplan, alsmede
  • coaching van uw preventiemedewerkers

wordt voortaan aangeboden en uitgevoerd door Prevarbo. Natuurlijk kunt u voor aanvragen hiervoor gewoon nog terecht bij FiAC/ NISHV. Kijk voor meer informatie over prevarbo op www.prevarbo.nl

Naar prevarbo

Wet zet preventiemedewerker in de schijnwerpers

Scholen willen graag veilige omgevingen zijn, maar ze hebben te weinig knowhow om dat te realiseren. Dat zegt John Jongenelen, gecertificeerd hoger veiligheidskundige en docent bij FiAC/NISHV. “Het is net als in het verkeer. Je wilt wel veilig rijden, maar je hebt geen rijbewijs, dus je kent de spelregels niet. Een preventiemedewerker kan helpen om dat probleem op te lossen.”

Lees Artikel