• Welkom bij FiAC Opleidingen & TrainingenHet meest complete cursusaanbod voor ondersteunend personeel in het onderwijs.Lees verder

 • 25% korting op de volledige cursusprijs!Geldig bij elke 2de deelnemer van dezelfde school.Lees verder

 • In-company: trainingen op maatEmpowerment van een team, workshops voor een studiedag, voorbereiding op vernieuwingen? FiAC verzorgt training op maat.Lees verder

 • Pedagogisch ConciërgeSta sterker in de omgang met leerlingen!Lees verder

 • NIEUW: Adviesvaardigheden voor staf, Agile voor teamsEffectiever met uw expertise als stafmedewerker! Flexibel en effectief teamwork.Lees verder

Volledig cursusaanbod 2022-2023

FiAC Opleidingen & Trainingen biedt meer dan 30 verschillende cursussen en trainingen aan voor ondersteunend personeel in het onderwijs.  Klik op onderstaande button voor een volledig, gerubriceerd overzicht van alle cursussen. in het nieuwe schooljaar 2022-2023. Ook de 'last minutes' tot aan de zomervakantie vindt u hier.

cursusaanbod 2022-2023

Leergang Preventiemedewerker in het onderwijs

Van de basiskennis van de Arbowet en over de RI&E tot en met succesvol leren opereren als adviseur van management en MR. Dat komt allemaal voorbij tijdens de 3-daagse leergang Preventiemedewerker in het onderwijs. Een compleet traject voor deze verplichte functionaris, dat start 25 maart van start gaat. Meer weten? Klik de button.

naar cursusinformatie

Maatwerktrainingen voor leidinggevenden in het onderwijs

Met onze ervaren trainers, werkend vanuit diverse expertises, bieden we onder meer de volgende mogelijkheden als in-companu training:

 • Aansturen van divers samengestelde facilitaire teams
 • Overtuigend acteren en inspireren als onderwijsmanager
 • Voeren van 'lastige', confronterende en HRM-gesprekken
 • Wendbaar en resultaatgericht teamwork ('Agile' werken)
in-company trainingen
Ik kan geleerde technieken goed toepassen op gebeurtenissen op school.Over cursus 'Veiligheid. beveiliging en toezicht'

Samenwerking FiAC met Prevarbo

Per 1 januari 2022 wordt de Arbo-dienstverlening van NISHV verzorgd door onze samenwerkingspartner Prevarbo, recent opgezet door onze collega Mark den Elzen. De Arbo-dienstverlening die FiAC/ NISHV verzorgde, waaronder:

 • het opstellen en toetsen van de RI&E,
 • het opstellen Arbobeleidsplan en schoolnoodplan, alsmede
 • coaching van uw preventiemedewerkers

wordt voortaan aangeboden en uitgevoerd door Prevarbo. Natuurlijk kunt u voor aanvragen hiervoor gewoon nog terecht bij FiAC/ NISHV. Kijk voor meer informatie over prevarbo op www.prevarbo.nl

Diensten overzicht

Oefenen met echt tegenspel

Overeind blijven in lastige situaties leer je niet uit een theorieboek. In veel trainingen zorgen we daarom voor realistische oefeningen met ervaren trainingsacteurs. Zij veranderen als bij toverslag in een onzekere puber, een agressieve vechtersbaas of een verontwaardigde ouder. De trainer staat erbij en zorgt voor veiligheid en feedback.

Pedagogisch conciërge

Actiekorting 2e deelnemer

Bij aanmelding van 2 deelnemers tegelijkertijd aan dezelfde cursus ontvangt de school voor elke 2de deelnemer een korting van 25% op de volledige cursusprijs.

Meer informatie

Financiën onderwijsmanagers

Een 2-daagse cursus die u als manager meer grip op geld geeft. Vergroot de kansen vergroot voor beleidsdoelen van uw locatie of afdeling. Verwerf de basiskennis om het financiële spel te kunnen spelen. Zet naast kosten ook opbrengsten in als argument. Weet vooraf geschikte budgetten voor uw plannen op te sporen. Zet reeds beschikbaar 'eígen' geld creatief en strategisch in.

naar cursusinformatie

Bel of mail als u vragen heeft!

Wilt u iets weten dat u niet op onze website kunt vinden? Schroom niet ons te bellen of te mailen!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur via (0252) 340 413.
Per e-mail kunt u ons bereiken via info@fiac.nl