• Pedagogisch ConciërgeSta sterker in de omgang met leerlingen !Lees verder

  • 40% korting op de volledige cursusprijs!Geldig bij elke 2de deelnemer van dezelfde school.Lees verder

  • In-company: trainingen op maatEmpowerment van een team, workshops voor een studiedag, voorbereiding op vernieuwingen? FiAC verzorgt training op maat.Lees verder

  • Welkom bij FiAC Opleidingen & TrainingenHet meest complete cursusaanbod voor ondersteunend personeel in het onderwijs.Lees verder

  • NIEUW: Adviesvaardigheden, Financiën voor onderwijsmanagers en Agile voor teamsEffectiever met uw expertise als manager of stafmedewerker ! Succesvol teamwork.Lees verder

Social distancing

Ook al worden diverse Covid-19 maatregelen voor de zomer versoepeld, naar verwachting bijft er nog geruime tijd sprake van ‘social distancing’. Dit heeft voor en na de zomervakantie onze volle aandacht.
Vanwege beperkte capaciteit in ons cursuscentrum te Utrecht kunnen we in juni 2020 slechts enkele cursussen laten doorgaan. Volgens de protocollen van Koninklijke Horeca Nederland zijn toegang, looproutes en catering geregeld. FiAC, NISHV en Schoolzakelijk zorgen in de zalen voor groepsopstellingen met voldoende onderlinge afstand. Onze trainers lichten de gedragsregels toe. Bekijk via de button al onze Corona-updates. 

Corona updates

Krijg als onderwijsmanager meer grip op geld!

Iedere managementfunctie in het onderwijs heeft te maken met geld. Begroten, budgetteren en verantwoorden zijn dingen die je ook als 'non-financial' geacht wordt te kunnen. De nieuwe cursus 'Financiën voor onderwijsmanagers" heeft de volgende doelen:

  • Geef een betere financiële onderbouwing aan je beleidsvoorstellen.
  • Weet in welk 'potje' op school geld te vinden is.
  • Leer als onderwijsmanager het financiële spel beter spelen.

NIEUW: Agile, Scrum en LEAN voor OP- en OOP-teams

Niet langer vanuit een blauwdruk werken, maar dynamisch inspelen op wat men van jouw team verwacht. Meevallers en tegenvallers samen verwerken in een concrete werkverdeling voor de volgende periode. Dat zijn kenmerken van Agile werkvormen, afkomstig uit de ICT-wereld en ook goed passend binnen het onderwijs. Maak kennis met Scrum en LEAN, de twee bekendste Agile varianten en toets wat zij kunnen betekenen voor OOP- en OP-teams in uw school. Bekijk onze nieuwe training over resultaatgericht, zelfsturend en flexibel teamwork in het onderwijs!

Veel onderwerpen hebben mij tot denken gezet

Pas begonnen als conciërge?

FiAC is dè opleider voor je nieuwe beroep. Beheers z.s.m. je nieuwe vak en via de cursus Conciërge in het Onderwijs. Heb je behoefte sterker te staan tussen leerlingen? Kies dan voor Pedagogisch Conciërge 1.

naar cursusoverzicht

Jouw advies en jezelf presenteren

Bernadette de Munk oefent met staffunctionarissen in het onderwijs in argumenteren, onderbouwen en presenteren om effectiever te adviseren op het eigen deskundigheidsterrein.  

naar online artikel

2030: Energieneutrale scholen

Op 13 maart is de studiedag Onderwijshuisvesting voor wie up-to-date wil zijn met het integraal huisvestingsplan (nieuwbouw, renovatie) en energieneutrale scholen vanwege het Klimaatakoord.

Naar studiedag

Heeft u een vraag?

Nieuwsbrief

Geïnteresseerd in ons aanbod? Schrijf u in en blijf op de hoogte!