Over FiAC  /  Nieuws  /  Referenties

Leidinggeven aan een team voor hoofdconciërges (LG1)      met acteurs

Maak van uw team een winnend team!

Elke hoofdconciërge/gebouwbeheerder die leiding geeft aan een team staat dagelijks voor de uitdaging om zijn medewerkers aan te sturen, te motiveren en te coachen. Dit is niet gemakkelijk. Medewerkers kunnen verschillen in achtergrond, kennis, ervaring en motivatie.  Het verwerven van inzicht en het beschikken van vaardigheden op het terrein van leidinggeven en het aansturen van een team is voor hoofdconciërges van groot belang. Tijdens deze 3-daagse no-nonsense training krijgt u inzicht in uw eigen stijl van aansturing en leert u na te denken over kwaliteitseisen en vaardigheden die worden gesteld aan een leidinggevende.

Daarbij komen onder meer de volgende aspecten aan bod:
   ♦ Wat wordt er van mij als leidinggevende verwacht?
   ♦ Hoe geef ik leiding aan de dagelijkse werkzaamheden en creëer ik tijd voor mijn 
     eigen taken? Waar zijn verbeteringen mogelijk?
   ♦ Op welke wijze kan ik mijn medewerkers motiveren en coachen?
   ♦ Hoe verbeter ik de effectiviteit en samenwerking binnen mijn team?
   ♦ Op welke wijze verwerf ik draagvlak voor mijn plannen en besluiten?
   ♦ Hoe communiceer ik met mijn medewerkers?

De training wordt goed gewaardeerd en staat dicht bij de alledaagse praktijk van leidinggevenden in het onderwijs.

Inhoud

Tijdens de training worden de volgende onderdelen behandeld

Uw rol als leidinggevende
Succesvol leiderschap en leidinggeven: wat wordt er van u als leidinggevende verwacht? Gewenste kennis en vaardigheden.
Inzicht in uw rol als leidinggevende, uw eigen leidinggevende kwaliteiten en wijze van leidinggeven. Wat vind ik moeilijk en waar zijn verbeteringen mogelijk? Herkennen van uw eigen kernkwaliteiten.

Leiderschapsstijlen en situationeel leiderschap
De ene medewerker is de andere niet. Aansturen en ondersteunen van medewerkers.
Instrueren, delegeren en controleren van werkzaamheden.

Hoe maak ik van mijn team een winnend team?
Teamvorming en teambuilding.
Het opbouwen van een gezamenlijke visie en onderlinge relaties verbeteren.
Inspelen op kernkwaliteiten bij medewerkers.
Omgaan met verschillen tussen medewerkers.
Het belang van goede communicatie, (werk)overleg en maken van duidelijke afspraken. 

Motiveren en creëren van een productieve werkomgeving
Motiveren en inspireren van team en medewerkers: wat werkt wel en wat niet?
Versterken van persoonlijke invloed en geloofwaardigheid.
Realiseren van krediet en draagvlak bij medewerkers.

Communicatieve vaardigheden
Hoe communiceer ik met mijn medewerkers? Hoe ga ik om met tegenwerking en lastige situaties?
Communicatieve basisvaardigheden en gesprekstechnieken; geven van feedback,
complimenten en kritiek; aanspreken en corrigeren van medewerkers.
Situationele oefeningen en rollenspelen met trainingsacteurs.

Organisatie eigen werk en werkzaamheden van de medewerkers
Sturing geven aan en organiseren van de dagelijkse werkzaamheden.
Tijd creëren voor eigen uitvoerende taken.
Regelproblemen en –mogelijkheden: prioriteiten stellen.

N.B.: De training maakt deel uit van de Leergang Leidinggeven voor Hoofdconciërges. Deze leergang bestaat uit 2 trainingen (modules) van elk 3 dagen:
- 'Leidinggeven aan een team voor hoofdconciërges/leidinggevenden OOP (Leidinggeven 1)' en
- 'Leidinggeven en communiceren als hoofdconciërge/leidinggevende OOP (Leidinggeven 2)'.
De trainingen zijn apart en in willekeurige volgorde te volgen.

Eerdere deelnemers over deze training:
'Zeer leerzaam en goed te gebruiken in de praktijk van het leidinggeven!'
'De werkervaringen van andere deelnemers zeer nuttig!'
'Geweldige cursus, geeft veel stof tot nadenken over jezelf en anderen!'
'Docent weet zeer te boeien!'

Brochure FiAC Conciërge trainingen Schooljaar 2017/2018: 


Bijzonderheden

Vroegboekkorting:
Schrijft u zich in voor deze cursus, in de periode 10 mei t/m 1 augustus 2017, dan ontvangt u een korting van € 75,00.
(N.B.: deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen).

Actiekorting 2e deelnemer:

Bij aanmelding van 2 deelnemers tegelijkertijd voor deze cursus ontvangt 
de school voor elke 2de deelnemer een korting van 40% op de volledige cursusprijs.

Daarbij gelden de volgende voorwaarden:
1.    Het dient om 2 aanmeldingen voor deze cursus met dezelfde startdatum te gaan, de vroegboekkorting geldt alleen voor de eerste deelnemer.
2.    De actie geldt niet in combinatie met andere kortingsacties.

De training wordt ook aangeboden onder de naam 'Leidinggeven aan een OOP-team'.

Doelgroep

Deze succesvolle cursus is bestemd voor hoofdconciërges, gebouw- en kantinebeheerders, alsmede voor afdelingshoofden (bijv. administratie, facilitair, PZ) die leidinggeven aan éen of meerdere ondersteunende medewerkers binnen een onderwijsafdeling.

Data, locatie & kosten

De driedaagse cursus vindt plaats op 10, 24 november, 8 december 2017.
De locatie is NDC Den Hommel te Utrecht. routekaart
De kosten per persoon bedragen € 1.375,00 (inclusief cursusmateriaal en overige voorzieningen).
Deze cursus is vrijgesteld van BTW-heffing.
Data en kosten onder voorbehoud van wijzigingen!

Condities

Toelating    geen specifieke vooropleiding vereist
Aantal dagen    3 dagen
In company    ja, cursuscode IC-1046
Open inschrijving    ja, cursuscode OI-1046
Certificaat    FiAC Instituutcertificaat
Co-trainer ja



» terug naar cursusaanbod

FiAC contactgegevens
Postadres Secretariaat
Postbus 89 Gieterij 50
2210 AB Noordwijkerhout 2211 XK Noordwijkerhout
 
Telefoon: 0252-340413 Website: www.fiac.nl
Fax: 0252-340414 E-mail: info@fiac.nl